Brak towaru

Prusament ASA Natural 1.75 mm 0.8 kg

Dostępność: 0 szt.
149.00
szt.
Zamówienie telefoniczne: 505578790 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
13
  • Odbiór osobisty - płatność GOTÓWKĄ 0
  • Odbiór osobisty - przedpłata 0
  • Kurier 13
  • Paczkomaty InPost 13
  • Paczkomat Inpost Pobranie 15
  • Kurier (Pobranie) 16
Więcej o produkcie
Waga netto::
850g
Kolor::
Naturalny
Średnica::
1.75 mm
Skurcz materiału::
Średni
EAN:
8594173675247

Prusament Asa natural to filament mogący zastąpić materiał ABS. W porównaniu do niego jest odporny na promieniowanie UV, posiada mniejszy skurcz przetwórczy i pachnie mniej intensywnie niż ABS.


Modele wydrukowane z ASA są wytrzymałe, twarde i mają szerokie spektrum zastosowań. Temperatura zeszklenia dla ASY jest wyższa niż w przypadku PLA i PETG, co zapewnia większą wytrzymałość temperaturową. Filament ASA nie wykazuje deformacji do 93°C. Dzięki tym właściwościom wydruki z ASA mogą mieć zastosowanie w modelach pracujących na zewnątrz pomieszczeń.

  •     Odporność na promieniowanie UV - świetny do użytku na zewnątrz
  •     Wysoka wytrzymałość temperaturowa
  •     Szczegółowe wydruki bez nitkowania
  •     Może być wygładzany w oparach acetonu
  •     Może być łatwo szlifowany/obrabiany
  •     Ma świetną przyczepność warstw
  •     Rozpuszczalny w acetonie - można używać go do klejenia
  •     Wysoka udarność i odporność na zużycie
  •     Twardy
  •     Nadaje się do recyklingu

 

Jak drukować:

  • Temperatura hotendu: 250-270 °C
  • Temperatura stolika: 100-120 °C

 

Można mieć pewne problemy związane ze skurczem (podwijaniem się) wydruku – szczególnie podczas drukowania dużych modeli. Nawet przy stole podgrzanym do 110°C, wydruki mogą kurczyć się i podwijać, powodując ich odklejanie od stołu. Mimo wszystko, efekt ten jest znacznie słabszy w porównaniu do ABS. Problemy te można wyeliminować drukując w obudowie lub dodając wysoki skirt dookoła obiektu.

Parametry:
Waga netto::
850g
Kolor::
Naturalny
Średnica::
1.75 mm
Skurcz materiału::
Średni
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: